Luk historie vindue

2001

Næste historieForrige historie

Wilhjelm-rapporten

Forsiden af rapporten

Forsiden af rapporten

I 2000 fik det såkaldte Wilhjelm-udvalg til opgave at udarbejde et detaljeret grundlag for en national handlingsplan for at sikre den biologiske mangfoldighed i den danske natur. Formand for udvalget var den tidligere konservative industriminister Nils Wilhjelm, og sammen med en bred vifte af repræsentanter inden for natur, frilufsliv, forskning, landbrug, m.m. kunne udvalget i 2001 præsentere sin rapport.

Den triste konklusion på naturens tilstand var blandt andet, at det ”På trods af en forbedret beskyttelse af den tilbageværende natur er tilbagegangen fortsat de seneste 20 år, og kvaliteten af Danmarks natur og biodiversitet har ikke tidligere været så ringe.”

Offentliggørelsen af rapporten druknede desværre i mediemøllen, da rapporten kom to dage efter terrorangrebet i New York og Washington D.C. den 11.september 2001. Rapporten mundede ud i en række anbefalinger til, hvordan vi forbedrer den måde, vi administrerer og overvåger naturen på. Desværre kan DN erfare, at størstedelen af anbefalingerne ikke er blevet ført ud i livet.

Del med dine venner

Læs mere om historien