Luk historie vindue

2008

Næste historieForrige historie

Hjortedalen

Hjortedalen, Foto: Susanne Ogstrup

Hjortedalen, Foto: Susanne Ogstrup

Det smukke naturområde Hjortedalen ved Vejle var i 2003 akut truet af politikerne i Vejle Amts planer om at anlægge en motortrafikvej på en vejbro tværs hen over dalen, hvilket ville medføre voldsomme og uoprettelige skader på områdets naturværdier.
Vejplanerne vakte voldsom modstand blandt medlemmer af DN’s lokalkomité samt lokale borgere, der var bange for at få ødelagt et af deres vigtige rekreative områder. Derfor rejste DN ambulancefredningssag for dalen, en fredning, der i første omgang blev afvist af Fredningsnævnet, men senere gennemført af Naturfredningsnævnet i 2008.
Derfor er vejen nu anlagt nordligere, så der stadig er sikret adgang til at opleve den særlige natur i Hjortedalen uden lyden af biler susende af sted over hovedet på de besøgende.

Hjortedalens natur er en del Østjyllands længste og mest markante tunneldal, Vejle Ådal. Den er resultatet af den østjyske iskappes bevægelser under den sidste istid. Det specielle landskab kan blandt andet opleves, hvis man bevæger sig ad Hærvejen, der går gennem området.

Del med dine venner