Luk historie vindue

1979

Næste historieForrige historie

Skovsgaard

Skovsgaard Gods

Skovsgaard Gods

I videoen kan du høre Marianne Krag Petersen fortælle mere om Skovsgaard Gods (http://www.youtube.com/watch?v=qd9AcFj8ieg)

Hvert år lægger tusindvis af danskere vejen forbi Skovsgaard Gods på Langeland. Godsets sidste ejer, Ellen Fuglede (1902-79), overlod før sin død Skovsgaard og de omkringliggende arealer til Danmarks Naturfond som testamentarisk gave. Siden overtagelsen har Danmarks Naturfond udført omfattende renoveringsarbejder af Skovsgaards mange bygninger og har derudover gennemført en række naturgenopretningsprojekter på godsets jorder. I dag er Skovsgaard et moderne økologisk besøgslandbrug uden sprøjtemidler og kunstgødning, hvor naturen har høj prioritet.

Når man besøger Skovsgaard Gods, er det som at træde tilbage i en svunden tid. Elektricitet kom først til Skovsgaard, da Ellen Fuglede ikke kunne få olie til sine lamper. På selve godset er der indrettet et museum, som fortæller om Skovsgaards 500 år lange historie.

I 2004 fik Skovsgaard også et naturværksted, som er indrettet i en smuk, gammel stråtækket kampestensbygning. Året rundt tilbyder DN's naturvejleder, Marianne Krag Petersen, en perlerække af naturaktiviteter for børn og voksne, herunder Skovens Dag, sommerfest, høstfest, weekend for bedsteforældre og deres børnebørn og meget mere.

I videoen nederst til venstre kan du høre Marianne Krag Petersen fortælle om Skovsgaard Gods.

Del med dine venner