Luk historie vindue

1985

Næste historieForrige historie

DN opfinder naturgenopretning

I videoen kan du høre Jesper Refn, tidligere fredningsleder i DN, fortælle om tilblivelsen af ”naturgenopretning” (http://www.youtube.com/watch?v=G0PqTj1Zk9k)

I 1985 opfandt DN begrebet ”naturgenopretning”. Begrebet blev født, da DN havde inviteret den radikale folketingsgruppe på naturudflugt. Målet for turen var at overbevise politikerne om værdien i DN's fredningsarbejde, som foreningen ønskede at gøre mere visionær og genskabende. Inspirationen til opfindelsen af ”naturgenopretning” kom i øvrigt fra politisk side. I 80'erne var begrebet ”økonomisk genopretning” blevet anvendt af Schlüter-regeringen, da dansk økonomi var på vej mod ”afgrundens rand”. Med stor idérigdom fik DN udskiftet ”økonomi” med ”natur”, og senere i 1985 indsendte DN et forslag om naturgenopretning, som året efter blev vedtaget med stort flertal i Folketinget.

I videoen nederst til venstre kan du se Jesper Refn, tidligere fredningsleder i DN, fortælle om tilblivelsen af ”naturgenopretning”, der i dag er ”kanoniseret” og indbygget i naturlovsparagrafferne.

Del med dine venner