Luk historie vindue

1978

Næste historieForrige historie

Goddag, jeg ringer i naturens tjeneste…

 Foto: http://www.pixeleye.com/

Foto: http://www.pixeleye.com/

I videoen kan du høre Mogens Krarup, tidligere Kommandørkaptajn, fortælle om sine 20 år som medlemstegner og telefondistriktsleder i DN. (http://www.youtube.com/watch?v=Q5kRAtftMz0)

Som nogle af de første i Danmark begyndte DN i slutningen af 70'erne at hverve medlemmer over telefonen.
Børge Lindegård Olsen, mangeårig informationschef i DN, var manden, der fik ideen til telefonhvervningen. Børge Lindegård Olsen var tidligere modstandsmand fra 2. Verdenskrig, og han fik hurtigt mobiliseret et stort medlemstegnerkorps, hovedsageligt bestående af pensionerede krigskammerater og militærfolk.

Netværket af telefonhververe spredte sig hurtigt til hele landet og rygtet lyder, at der på et tidspunkt var venteliste på at få en plads i telefonkorpset. For hvert hvervet medlem tjente medlemshververne lidt penge til sig selv, og der var præmier i vente til de bedste hververe. Telefonhvervningen havde øjeblikkelig effekt på DN's medlemstal, der eksploderede fra omkring 60.000 til 260.000 medlemmer på få år.

I videoen nederst til venstre kan du se Mogens Krarup, tidligere Kommandørkaptajn, fortælle om sine 20 år som medlemstegner og telefondistriktsleder i DN.

Del med dine venner