Luk historie vindue

2010

Næste historieForrige historie

En rig og mangfoldig natur

FN’s internationale Biodiversitetsår

FN's internationale Biodiversitetsår

I filmen kan du høre DN's præsident Ella Maria Bisschop-Larsen besvare spørgsmål om biodiversitet. (http://www.youtube.com/watch?v=csmWu0nCx6A)

DN tog i oktober 2010 til Japan for at deltage i FN's topmøde om biodiversitet. Topmødet var i særlig grad vigtig i 2010, da det var året, hvor de europæiske lande, herunder Danmark havde forpligtet sig til at stoppe tilbagegangen i den biologiske mangfoldighed. Målet blev ikke nået, men udskudt til 2020.

I Japan ønskede DN at presse på for at få en ambitiøs og bindende aftale på naturens vegne. Topmødet mundede ud i en aftale med tre overordnede indsatsområder, der skal være med til at stoppe tabet af biologisk mangfoldighed i 2020.

Inden DN tog til Japan, udarbejdede foreningen en rapport sammen med 13 andre grønne organisationer. Rapporten ”Danmarks Natur 2010” påviste et stærkt behov for, at der iværksættes konkrete initiativer nu, hvis det internationale mål om at vende tilbagegangen i biodiversiteten i 2020 skal realiseres. Sammen med de andre nordiske naturfredningsforeninger afleverede DN også en fælles erklæring til de nordiske regeringer i forbindelse med topmødet.

Del med dine venner