Luk historie vindue

2009

Næste historieForrige historie

En guddommelig vandresti

Logo: www.gudernesstraede.dk

Logo: www.gudernesstraede.dk

Hør Bent Gottfredsen fra DN Lejre fortælle om Gudernes Stræde (http://www.youtube.com/watch?v=7t4ZFkH1qR4)

I 2009 blev Gudernes Stræde indviet. Det er en 64 kilometer lang vandresti mellem Køge Bugt og Isefjord. Gudernes Stræde er blevet til via et frugtbart samarbejde mellem DN, lokale kommuner, virksomheder og historiske foreninger.

Ideen om ”Gudernes Stræde” kommer fra forfatteren Martin A. Hansen. I 1950'erne skrev han om det kulturhistoriske område mellem Køge Bugt og Ise-fjorden, der snor sig som en hærvej eller en ”gudetogtsvej” med et særpræget landskab skabt af oldtidshøje og gravsteder. Martin A. Hansen var meget engageret i oldtidshistorien, og hans tanke om ”Gudernes Stræde” er nu revitaliseret til glæde for offentligheden.

Gudernes Stræde giver adgang til flere naturområder, der før ikke var åbne for offentligheden. Ud over det synlige resultat i Gudernes Stræde, har de frivillige kræfter bag projektet lavet en hjemmeside med information om området og opsat 73 fortællepæle langs vandrestien. Gudernes Stræde blev åbnet ved en stor folkefest i anledning af Martin A. Hansens 100-års fødselsdag den 13. september 2009.

Del med dine venner