Luk historie vindue

2009

Næste historieForrige historie

Den folkelige klimakamp

René la Cour Sell, direktør i DN og Connie Hedegaard, forhenværende Klimaminister, taler ved The Copenhagen Climate Exchange (http://www.youtube.com/watch?v=GK0InGyqhIQ)

2009 stod i klimaets tegn. Og DN var en aktiv spiller i klimakampen, som kulminerede, da Danmark var vært for det globale COP15-møde. Med en række konkrete klimaindsatser, satte DN i løbet af 2009 fokus på, hvordan kampen for klimaet begynder lokalt.

Inden verdens ledere mødtes til forhandlinger i Bella Centeret, var DN vært for en folkelige klimamesse, The Copenhagen Climate Exchange, i Øksnehallen, København. Formålet med klimamessen var at vise, at klimaspørgsmålet er andet og mere end komplekse politiske aftaler. I kampen for klimaet kan vi alle gøre en indsats – særligt på det lokale plan. Ved arrangementet gjorde DN opmærksom på foreningens konkrete klimainitiativer: Klimakommuner, Lokale Klimatopmøder og Klimakaravanen. The Copenhagen Climate Exchange resulterede i et fælles grønt budskab, som blev sendt videre til verdens ledere på COP15-topmødet, der dog ikke formåede at sikre en globalt bindende aftale.

Del med dine venner

Læs mere om historien