Luk historie vindue

1961

Næste historieForrige historie

Johannes Larsen – den store naturmaler

Johannes Larsen (1867-1961), Foto: Johannes Larsen Museet

Johannes Larsen (1867-1961), Foto: Johannes Larsen Museet

Hør Erland Porsmose, Museumsdirektør Johannes Larsen Museet, fortælle om én af Danmarks mest berømte naturmalere (http://www.youtube.com/watch?v=7Ndg8kbfERw)

En af Danmarks mest berømte naturmalere, Johannes Larsen (1867-1961), var tæt forbundet med DN. Han var en ihærdig fredningsfortaler og var i 30 år formand for DN's lokale afdeling i Kerteminde. Johannes Larsen tilhørte den kreds af kunstnere og forfattere, som også talte Fritz Syberg, Johannes V. Jensen og Jeppe Aakjær, der alle var aktive i debatten om bevaringsværdig natur i Danmark.

Johannes Larsen stillede ofte sine motiver til rådighed for DN's publikationer og tegnede motivet til det frimærke, som blev udsendt i forbindelse med foreningens 50-års jubilæum. Kort før sin død i 1961 blev Johannes Larsen udnævnt som æresmedlem af foreningen og udpeget som formand for Danmarks Naturfond.

I forbindelse med DN's 100-års jubilæum i 2011 sætter Johannes Larsen-museet i Kerteminde fokus på naturkunsten og naturfredningens samspil i en tema-udstilling.

Del med dine venner